آیا تابهحال متوجه تأثیر روانشناسی رنگ بر روحیه و احساسات خود شدهاید؟ تابهحال رنگ خاص یک اتاق یا فروشگاه حس خاصی را به شما منتقل کرده است؟ مدت زیادی است که طراحان و هنرمندان از روانشناسی رنگ در کارهای خود استفاده میکنند. رنگ میتواند تأثیر چشمگیری در خلقوخو، احساسات و رفتار داشته باشد.
رنگ یک ابزار ارتباطی قدرتمند است و حتی روی واکنشهای فیزیولوژیکی بدن هم تأثیر دارد. برخی رنگها با افزایش فشارخون، افزایش متابولیسم و خستگی چشم ارتباط دارند. اما رنگ چگونه بر این واکنشها و روحیه تأثیر میگذارد؟
اگر میخواهید از روانشناسی رنگ ها برای شخصیت شناسی کودکتان یا بهبود بازده کاری استفاده کنید، میتوانید از یک روانشناس کمک بگیرید. در وبسایت دکترتو میتوانید با بهترین روانشناسان کشور آشنا شوید و با استفاده از سامانه نوبتدهی آنلاین بهراحتی و در عرض چند دقیقه یک وقت ویزیت رزرو کنید. همچنین میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی با روانشناس موردنظرتان استفاده کنید.
روانشناسی رنگ چیست؟
روانشناسی رنگ، به انگلیسی Color Psychology، به مطالعه رنگ ها و ارتباط آن با رفتار انسان گفته میشود. هدف آن بررسی نحوه تأثیر رنگ بر تصمیمات روزمره است. آیا رنگ لباس ما را مجبور به خرید میکند؟ آیا رنگ یک محصول باعث میشود که آن برند را بر دیگری ترجیح دهیم؟ باید بگوییم که بله؛ رنگها در تصمیمات روزمره ما تأثیر دارند، اما دلیل آن کمی پیچیده است.
اگر تابهحال نقاشی کرده باشید، متوجه شدهاید که چگونه میتوان رنگهای خاصی را با ترکیب دو یا چند رنگ ایجاد کرد. روانشناسان معتقدند باتوجهبه ترکیب رنگها و گسترش تعداد آنها روانشناسی رنگ یک حوزه توسعهیافته است. درحالحاضر دررابطهبا تأثیر رنگ بر عملکرد روانی، کارهای نظری و تجربی کمی انجام شده است.
هرچند تحقیقات زیادی دراینرابطه انجام نشده است اما این روزها روانشناسی رنگ به موضوع داغی در بازاریابی، هنر، طراحی و سایر زمینهها تبدیل شده است. روانشناسان و متخصصان تحقیقات و مشاهدات مهمی در مورد روانشناسی رنگ و تأثیر آن بر احساسات انجام دادهاند. احساسات شما در مورد رنگها اغلب شخصی است و ریشه در فرهنگ یا تجربه شما دارد. بهعنوانمثال رنگ سفید در بسیاری از کشورهای غربی نشان پاکی و بیگناهی است. اما در کشورهای آسیای شرقی بهعنوان نماد عزاداری شناخته میشود.